Konu
:
Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)
Kullanılan Malzemeler:
[*]hamur için[*]1- 750 gr un[*]2- tuz[*]3- ılık su[*]iç malzemesi[*]1- 300gr kıyma[*]2- 2 orta boy soğan[*]3- tuz[*]4- karabiber[*]katlar arasına sürmek için[*]yaklaşık yarım paket margarin[*]üstüne[*]sarımsaklı yoğurt[*]yağda kızdırılmış pul biber nane
Hazırlık
[*]isteğe göre 1 veya 2 soğan ince ince doğranır
[*]soğan kıymaya eklenir
[*]bir tutam tuz bir tutam karabiberde kıymaya eklenip karıştırılır hafif yoğurulur
[*]iç malzememiz hazır
[*]yoğurma kabına un ve tuz alınır
[*]öncelikle 1 su bardağı ılık su ilave edilerek hamur haline getirilir
[*]yumuşak (kulak memesi yumuşaklığı diye tabir ettiğimiz bir hamur elde etmeliyiz) bir hamur elde etmek için ara ara ılık su ilave edilerek yoğurulur
[*]hamurumuzda hazır
[*]ara katlar için yarım paket margarin eritilir ılık bir hale getirilir
Tarifin Hazırlanışı
[*]hamur tezgaha alınır
rulo haline getirilip 10 eşit parçaya bölünür
[*]1
parça tabak büyüklüğüne gelene kadar merdane yardımıyla açılır
[*]açılan parçanın üstüne 1 kaşık erimiş margarin dökülerek fırça yardımıyla heryerine yedirilir
[*]2
parçada tabak büyüklüğünde açılır ve 1
parçanın üstüne konulur
2
parçada margarinle yağlanır
[*]tüm parçalar bu şekilde açılıp yağlanır
bittiğinde büyüteceğimiz alana ters çevrilerek alınır[*]üstüste konulmuş 10 parça hamur tamamen merkezden dışa doğru elle bastırma ve çekme şeklinde büyütülüp açılır
[*]çok ince açılmayacak yarım cm kalınlığında olması yeterli
[*]açılmış hamur yaklaşık 6 santimlik aralıklarla yatay ve dikey olarak kesilir
[*]parçalara hazırladığımız içden birer tutam tek tek dağıtılır
[*]bohça şeklinde kapatılır
kapattığımız bölüm altta kalacak şekilde tepsiye dizilir
[*]üzerinede fırça yardımıyla ılıtılmış margarinden sürülür
[*]200 derecede üstü kızarana dek (yaklaşık 30 dk) fırınlanır
[*]fırından alınan mantıya hemen sıcağı sıcağına[*]koyu ayran kıvamında hazırlanmış sarımsaklı yoğurt dökülür
[*]tepsinin üstü kapatılıp 10dk kadar beklenir
[*]servis tabağına alınan mantının üstüne kızdırılmış yağ nane karışımı dökülerek[*]sıcak sıcak servis edilir
[*]afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul