Konu
:
Kakaolu Çilekli Profiterol Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Çilekli Profiterol Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Çilekli Profiterol Tarifi
MALZEMELER
Hamur için:
125 gr
margarin
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta
Krema için:
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1/2 limon
1
5 su bardağı süt
50gr
margarin
1/2 paket vanilya
350 gr
çilek
HAZIRLANIŞI
Su
margarin
şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın
Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin
Kısık ateşte
tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin
Tencerenin ortasında bir hamur topu halini alınca ateşten alıp
ılınmaya bırakın
Hamuru krema sıkacağı ya da bir poşete doldurup
yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkın
180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin
Soğuduktan sonra enine ortadan ikiye kesin
Kremayı hazırlamak için
250 gr
çileği ayıklayıp bir süzgeçte ezerek süzün
Yumurta
şeker
un ve rendelenmiş limon kabuğunu 2 çorba kaşığı süt ile ezin
Kalar sütü kaynattıktan sonra yavaş yavaş bu karışımın üzerine dökün
Karıştırarak 5 dakika pişirin
Süzdüğünüz çileği
margarini ve vanilyayı ekleyerek 2 dakika daha pişirmeye devam edin
Altını kapatıp
soğumaya bırakın
Kalan çilekleri temizleyip enine doğrayın
İkiye böldüğünüz topların alt bölümüne hazırladığınız kremadan koyun
üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin
Kapak kısmını üzerine kapatıp
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul