Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Turtalet Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Turtalet Tarifi





MALZEMELER
Milföy Hamuru İçin:
150 gr Un
85 gr Margarin
75 gr Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Tutam Tuz
İç İçin:
2 Yumurta Sarısı
50 gr Tozşeker
25 gr Un
300 ml Süt
1 Çay Kaşığı Vanilya
450 gr Karışık Meyve(ÜzümMuzÇilekKivi Vs)
100 gr Bitter Çikolata
3 Çorba Kaşığı Kayısı Marmelatı


HAZIRLANIŞI
Unutuzu ve parçalara ayırdığınız margarini bir kapta yoğurunÇırpılmış yumurta sarısınıtoz şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave edinPütürsüzyumuşak bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edinHamuru bir naylona sarıp serin bir yerde 15-20 dk bekletin
Turtalet kaplarını yan yana dizinHamuru bir merdaneylekalıpların eni kalınlığında açın ve kapların üzerine yayınElinizle hamuru her kabın içine bastırarak yerleştirinMerdaneyle kapların üzerinden geçin ve kalan parçayı alınHamurun ortasına kuru fasülye veya mercimek koyun200 derecelik fırında 10 dakika pişirinFasulye veya mercimekleri çıkartıp tekrar 5 dakika pişirin
Soğuduktan sonra turtaletleri kaplardan çıkarınKremayı hazırlayınMeyveleri yıkayıpvarsa çekirdeklerini çıkarınÇikolatayı parçalara bölüp benmari usulü eritinMarmelatı da benmari usulü sulandırın Her turtaletin üzerine biraz çikolata sürüp soğumaya bırakınKremayı turtaletlere eşit miktarda dağıtın Meyveleri kremanın üzerine yerleştirinEn üste bir kat marmelat sürün

Alıntı Yaparak Cevapla