Yalnız Mesajı Göster

Sarığı Burma Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarığı Burma Tarifi





MALZEMELER
Hamuru için:
1/2 kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları açmak için 1 Kase Nişasta
İçine: 1/2 kg Ceviz
Üzerine:
1 Paket Margarin
7 Su Bardağı Toz Şeker
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon


HAZIRLANIŞI
On hazırlık olarak 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın İçine yarım limonu sıkm Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın
1- Derince bir kabın içinde yarım kg un 3 adet yumurta 1 çay bardagı süt 1 çay bardağı sıvı yağ bir tutam tuz 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun Daha sonra hamurdan 30 adet beze yapın
2- Üzerlerine nişasta serpip oklavayla ince yufkalar açın Her birinin içine bir miktar dövülmüş ceviz serpin
3- Yufkayı oklavaya sarın
4- Yağlanmış tepsiye yufkaları iki tarafından büzerek sıyırın
5- 1 paket margarini eritip sarığı burmaların üzerine dökün Onceden ısıtılmış firmda 30-40 dakika pişirin Soğuttuğunuz şerbeti sarığı burmaların üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla