Yalnız Mesajı Göster

Meram Böreği Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meram Böreği Tarifi





MALZEMELER
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
50 gr Margarin
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Alabildiğince Un
1 Adet Yumurtanın Sarısı
100 gr Beyaz Peynir
Tuz


HAZIRLANIŞI
Hamur yoğurma kabına 1 su bardağı ılık suyuyarım çay bardağı zeytinyağını ve 1 çorba kaşığı limon suyunu alalımBu malzemenin alacağı kadar un ilave edelimTuzunu ayarlayalımOrta yumuşaklıkta bir hamur elde edene dek yoğuralımHamuru 3 eşit bezeye bölelimBezeleri düzgün ve pürüzsüz olacak şekilde yuvarlayalımÜzerlerine nemli bir bez örtüp15 dakika dinlendirelim
3 adet bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalımBu hamurların üzerine erimiş margarin ve sıvıyağı karışımından sürereküst üste dizelimTepsi büyüklüğünde açalımYufkanın üzerine tekrar yağ karışımından sürelimBohça kapatır gibi kapatalımKare şeklini alan yufkayı bir süre bekletelim
Sonra tekrar açalımKareler keselimKarelerin bir kenarına peynirkoyalımİki kenarını üst üste gelecek şekilde kapatalımİki kenarını da çatalla bastıralımÇok az yağlanmış tepsiye dizelim Yumurta sarısı sürelim200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişiripservis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla