Konu
:
Fincan Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fincan Böreği Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fincan Böreği Tarifi
Malzemelerimiz:
-5 adet yufka
-350 gr kuşbaşı doğranmış et
-3 adet kuru soğan
-Yarım demet maydanoz
-3 yemek kaşığı tereyağ
-2 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
-Çörekotu ve susam
-Tuz ve karabiber
Tarifimiz:
Öncelikle böreğin içini hazırlıyoruz
bunun için etimizi büyükçe bir tavada pişmeye bırakıyoruz
etler suyunu bırakacak ama tamamen çektirmeyeceğiz
yani etleri iyice kavurmuyoruz
çünkü pişme fırında da devam edeceği için
etler fazla sert olmamalı
İnce ince doğradığımız soğanları etin üzerine ekliyoruz ve birlikte pişmeye bırakıyoruz
Et hafif sulu haldeyken ocaktan alıp
ince doğranmış maydnozları
karabiber ve tuzunu ilave edip
karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Tereyağını eritiyoruz ılınınca 2 yumurta ile karıştırıyoruz
Ön hazırlıklarımızı tamamlayınca
börekleri yapmaya başlayabiliriz
Yufkaları üst üste yayıp
4 eşit parçaya kesiyoruz ve toplam 20 adet üçgen elde ediyoruz
Elde ettiğiniz üçgenleri mendil gibi ortalarından tutup
kahve fincanının içine yerleştiriyoruz ve hazırladığımız tereyağlı harçtan 1 kaşık kadar koyuyoruz ve yufkanın sarkan parçalarından birini üzerine kapatarak
fincanın içine yerleştiriyoruz
Fincanın içine
iç malzememizden 1 yemek kaşığı koyuyoruz
sonra yufkanın diğer sarkan parçalarına tereyağlı karışımdan fırça yardımıyla sürerek
üst üste kapatıyoruz ve fincanın üstüne hafifçe bastırıyoruz
Hazırladığımız böreği dikkatlice tepsimize ters çeviriyoruz
yufkamız bitene kadar
börekleri aynı şekilde hazırlıyoruz
Böreklerimiz tamamlanınca üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp
çörekotu ve susam serpiştiriyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişiriyoruz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul