Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Kete Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Kete Tarifi








4-5 su bardağı un
1/4 paket tereyağı ya da margarin (60 gr)
1/2 paket yaş maya (21 gr) veya 1/2 çorba kaşığı kuru maya
250 ml ılık süt
1 çay kaşığı tuz
15 tatlı kaşığı şeker

İçi:
250 gr peynir (ben kaşarbeyaz peynir karışımı kullandım)
1 yumurta + 1 yumurta akı
maydanoz

Üst:
1 yumurta sarısı
susam-çörekotu

Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur1/2 saat bekletilip mayalandırılır 10-12 bezeye ayrılırHer beze 3 mm kalınlığında çay tabağı büyüklüğünde açılırOrtasına peynirli içten konup bohça gibi kenarları ortaya katlanırYağlı kağıt serili tepsiye dizilirTepside 20 dakika kadar dinlendirilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilirÖnceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir



Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla