Konu
:
Peynirli Kete Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Kete Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Kete Tarifi
4-5 su bardağı un
1/4 paket tereyağı ya da margarin (60 gr)
1/2 paket yaş maya (21 gr) veya 1/2 çorba kaşığı kuru maya
250 ml ılık süt
1 çay kaşığı tuz
15 tatlı kaşığı şeker
İçi:
250 gr peynir (ben kaşarbeyaz peynir karışımı kullandım)
1 yumurta + 1 yumurta akı
maydanoz
Üst:
1 yumurta sarısı
susam-çörekotu
Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur
1/2 saat bekletilip mayalandırılır
10-12 bezeye ayrılır
Her beze 3 mm
kalınlığında çay tabağı büyüklüğünde açılır
Ortasına peynirli içten konup bohça gibi kenarları ortaya katlanır
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir
Tepside 20 dakika kadar dinlendirilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul