Yalnız Mesajı Göster

Etli Bohça Böreği

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bohça Böreği





MALZEMELER
4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
2 Yumurta 1 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
250 gr Erimiş Margarin
Tuz
İç Malzemesi
350 gr Küçük Doğranmış Kuşbaşı Kuzu Eti
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
3 Soğan
Tuz Karabiber


HAZIRLANIŞI
Çukur bir kaba unu boşaltın Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta yoğurt sıvıyağ süt kabartma tozu ve tuz ilave edin Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tabak büyüklüğünde açın
Hamurları erimiş margarinle yağlayın Dört kenarını ortada birleştirerek kare haline getirin Unlayıp merdane ile kare şeklinde genişletin
Kuşbaşı etleri kendi suyunda hafifçe kavurun Soğanları piyazlık doğrayın Sıvıyağ ile birlikte ete ilave edin Çok az su ekleyip pişirin Suyunu çekince karabiber ve tuz serpin
İç malzemesi soğuduktan sonra hazırladığınız hamurun ortasına yerleştirin Kenarlarını ortada birleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla