Konu
:
Kolay Puf Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Puf Böreği Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Puf Böreği Tarifi
MALZEMELER
Hamur için:
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İçinin harcı için:
2 su bardağı kavrulmuş kıyma
ya da:
2 su bardağı dolusu rende beyaz peynirle karıştırılmış ince kıyılmış maydanoz
ya da:
Haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Yine size hamur yaptıracağım ama inanın bu çok çok kolay
Sanki çocukların o renkli hamurlarıyla oynamak kadar da zevkli
Hem bu kolay hamur işleriyle kendinize güveniniz çok artar
Laf aramızda bizim insanımız ?hamur açan? kadını çok abartır ve müthiş takdir eder
Böylece sizde kolayca ?gurmeler? sınıfına terfi edersiniz
Hadi gelin birlikte yapacağız
Önce derin bir yoğurma kabı diyerek meşhur sözümü kullanayım
Sonra içine un
yoğurt
kabartma tozu ve tuzu hiç sıra takip etmeden koyalım ve parmak uçlarımızla yoğurmaya başlayalım
Göreceksiniz ki bu garantili tutan hamur hemen toplanacak ve kulak memesi kıvamına gelecektir
Şimdi tezgaha hafifçe un serpelim
Hamurumuzdan greyfurt büyüklüğünde bir parça koparıp
elimizle yuvarlayıp
sonra da unlu tezgahın üzerine koyalım
Hani merdanemiz vardı ya! (oklava da olur
hatta eskiler şişeyi yatırıp öyle hamur açarlarmış) O merdaneyle hamurun üzerinde ileri-geri giderek
biçimsiz de olsa hamuru açalım yani inceltelim
Şöyle yarım santimden biraz daha inceltmeniz yeterli olacaktır
Sonra bir su bardağını alalım ve hamurun üzerine bastırarak yuvarlak kalıplar çıkaralım
Bu yuvarlak hamurların tam ortasına bir tatlı kaşığı kavrulmuş kıyma veya peynirli ya da patatesli harçtan koyarak diğer yuvarlak parçayı üzerine kapatalım
Ama kızarırken açılmasın diye de iki hamurun uçlarını bastıralım
İsterseniz tek hamurun kenarlarına harçlardan koyup
poğaça yani ?D? şeklinde kapayın
Böylece eldeki tüm hamuru hazırlayıp
bitirin
Öte yandan da bir tavaya sıvıyağı koyup
iyice kızmasını bekleyin
Yağın kızıp kızmadığını anlamak için şöyle nohut büyüklüğünde bir hamuru yağın içine atın
Hemen cazır
cuzur sesler çıkarıyorsa tamam yağ hazır demektir
Artık puf böreklerinizi tek tek tavaya koyarak üzerleri nar gibi oluncaya değin kızartın
İçine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa kızaran puf böreklerini koyun
Fazla yağı emdirdikten sonra da artık temiz bir tabağa aktarın ve sıcak sıcak servise sunun
Aslında bu ?garantili? hamurla muhtelif şekiller çıkarıp
içine hiçbir şey koymadan yani boş şekilde de kızartabilirsiniz
O bile hıyır hıyır
çok lezzetli olacaktır
Hadi kolay gelsin!!!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul