Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Pasta

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Pasta







Kek malzemesi:
  • 4 yumurta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 su bardağı un
  • yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı ince dövülmüş antep fıstığı
Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serilirFırın 160 derece önceden ısıtılır


Yumurta beyazları kar gibi oluncaya kadar mikser ile çırpılır İçine 1 fincan şeker yavaşça serpilir ve çırpmaya devam edilir sert köpük hazırlanır Başka bir kapta yumurta sarıları ve kalan şeker çırpılırSu ve vanilya eklenirDaha sonra elenmiş un kabartma tozu ve fıstık eklenirBirez daha çırpılırBu karışıma yumurta beyazları yavaşça köpük sönmeden spatula yardımıyla karıştırılırYağlı kağıt serili tepsiye dökülür1520 dakika pişirilirElde ettiğimiz dikdörtgen ince tabanlı kekimiz tezgaha alınır ve hamur kesme halkalarıyla küçük daireler çıkarılırBen 15 halka çıkardım ve 3 katlı yaptım pastalarımıçıkarılan halkaları sütle ıslatarak daha yumuşak bir pasta yapabilirsinizİlk kata dolgu kreması sürüp fıstık serpin2 katı üzerine koyuntekrar krema sürüp minik doğranmış kivi ilave edin3 katı üzerine kapatın bu şekilde bütün keklerimizi hazırlayın
Ara kat dolgu Krema Malzemesi:
  • 2 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nisasta
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 50 gr tereyağı
  • 6 yumurta sarısı 1 tutam tuz
    Sütşekernisasta ve ve bir tutam tuz ile muhallebiyi pisirin ve ocaktan alınPisen muhallebiye teker teker yumurta sarılarını ekleyin ve en son yagı ilave ederek ılınana kadar çırpmaya devam edin
    Üst Krema:
  • 200 gr çırpılmış krem Şanti
  • 2 çorba kaşığı antep fıstığı
Çırpılmış kremaya fıstığı ekleyip karıştırınHazırlamış olduğumuz pastaları kaplayınÜzerine fıstık serptikten sonra çikolata kırığı ve kivi ile süsleyinAfiyet olsun




Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla