Konu
:
Fıstıklı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Pasta
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Pasta
Kek malzemesi:
4 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 su bardağı un
yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı ince dövülmüş antep fıstığı
Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serilir
Fırın 160 derece önceden ısıtılır
Yumurta beyazları kar gibi oluncaya kadar mikser ile çırpılır
İçine 1 fincan şeker yavaşça serpilir ve çırpmaya devam edilir
sert köpük hazırlanır
Başka bir kapta yumurta sarıları ve kalan şeker çırpılır
Su ve vanilya eklenir
Daha sonra elenmiş un
kabartma tozu ve fıstık eklenir
Birez daha çırpılır
Bu karışıma yumurta beyazları yavaşça köpük sönmeden spatula yardımıyla karıştırılır
Yağlı kağıt serili tepsiye dökülür
15
20 dakika pişirilir
Elde ettiğimiz dikdörtgen ince tabanlı kekimiz tezgaha alınır ve hamur kesme halkalarıyla küçük daireler çıkarılır
Ben 15 halka çıkardım ve 3 katlı yaptım pastalarımı
çıkarılan halkaları sütle ıslatarak daha yumuşak bir pasta yapabilirsiniz
İlk kata dolgu kreması sürüp fıstık serpin
2 katı üzerine koyun
tekrar krema sürüp minik doğranmış kivi ilave edin
3 katı üzerine kapatın bu şekilde bütün keklerimizi hazırlayın
Ara kat dolgu Krema Malzemesi:
2 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı mısır nisasta
2 çay kaşığı vanilya
50 gr tereyağı
6 yumurta sarısı 1 tutam tuz
Süt
şeker
nisasta ve ve bir tutam tuz ile muhallebiyi pisirin ve ocaktan alın
Pisen muhallebiye teker teker yumurta sarılarını ekleyin ve en son yagı ilave ederek ılınana kadar çırpmaya devam edin
Üst Krema:
200 gr çırpılmış krem Şanti
2 çorba kaşığı antep fıstığı
Çırpılmış kremaya fıstığı ekleyip karıştırın
Hazırlamış olduğumuz pastaları kaplayın
Üzerine fıstık serptikten sonra çikolata kırığı ve kivi ile süsleyin
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul