Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Bohça Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Bohça Tarifi





MALZEMELER
5 Küçük Elma
2 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviz
5 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
Karanfiltozu Tarçın Zencefil


HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın Tencereye dizip üzerlerine tozşeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin
Ceviz tarçın zencefil ve karanfili karıştırın Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla