Konu
:
Çikolatalı Ve Üzümlü Dilimler
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Ve Üzümlü Dilimler
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Ve Üzümlü Dilimler
Malzemeler:
125gr tereyağ veya margarin (ufak doğranmış halde)
200gr Bitter çikolata (ufak doğranmış halde)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kuru üzüm (ufak doğranmış halde)
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı Beyaz damla çikolata
1
Fırın 160 derecede ön ısıtma yapılır ve kalıbın her tarafı yağlanır
2
Isıya dayanıklı bir kabın içine çikolata
tereyağ veya margarin
toz şeker ve kuru üzümler konur ve ocak üzerinde çikolata eriyinceye kadar karıştırılır
3
Çikolata eridikten sonra kap
tezgah üzerine alınır ve oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar bekletilir
4
Yumurtalar hafif çırpılarak
çikolatalı karışıma eklenir ve spatula veya çırpıcı yardımı ile karşıtılır
En son un ilave edilerek hamur hazır hale getirilir
Bu aşamada arzu edilirse beyaz damla çikolata veya başka yemişler ilave edilebilinir
5
Tamamlanan hamur
yağlanmış kalıba alınır
Üzeri düzgünleştirdikten sonra 30 dakika ön ısıtma yapılmış fırında pişirilir
Süre sonunda soğuması için tel ızgara üzerine alınır
Soğuyunca kalıpla kesilip istenilen şekil verilir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul