Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Ve Üzümlü Dilimler

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Ve Üzümlü Dilimler







Malzemeler:
  • 125gr tereyağ veya margarin (ufak doğranmış halde)
  • 200gr Bitter çikolata (ufak doğranmış halde)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kuru üzüm (ufak doğranmış halde)
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı Beyaz damla çikolata


1Fırın 160 derecede ön ısıtma yapılır ve kalıbın her tarafı yağlanır
2Isıya dayanıklı bir kabın içine çikolata tereyağ veya margarin toz şeker ve kuru üzümler konur ve ocak üzerinde çikolata eriyinceye kadar karıştırılır
3Çikolata eridikten sonra kap tezgah üzerine alınır ve oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar bekletilir
4Yumurtalar hafif çırpılarak çikolatalı karışıma eklenir ve spatula veya çırpıcı yardımı ile karşıtılır En son un ilave edilerek hamur hazır hale getirilir Bu aşamada arzu edilirse beyaz damla çikolata veya başka yemişler ilave edilebilinir

5Tamamlanan hamur yağlanmış kalıba alınır Üzeri düzgünleştirdikten sonra 30 dakika ön ısıtma yapılmış fırında pişirilir Süre sonunda soğuması için tel ızgara üzerine alınırSoğuyunca kalıpla kesilip istenilen şekil verilir





Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla