Konu
:
Haşhaşlı Çörek Tarif
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Çörek Tarif
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Çörek Tarif
Eskişehir 'in Haşhaşlı Çöreği
Haşhaşlı İçin Hazırlanması:
1
Haşhaş tohumlarını aktardan satın alın
2
Yıkayıp kurutun
3
Toprak tavada
tahta kaşık yardımıyla mis gibi kokana ve rengi biraz koyulaşana dek kavurun
4
Kahve çekme makinasında çekin
5
Kavanoza koyup bulamaç haline gelene kadar üzerine zeytinyağı (veya
dilediğiniz sıvı yağ) ilave edin ve miktara göre 1-2 tatlı kaşığı şeker
ekleyerek karıştırın
Bu iç
yağ ilavesi sayesinde sıvı halde olmalı
6
Kavanozun ağzını kapatarak buzdolabında saklayabilirsiniz
Kullanacağınız zaman iç hazır
Çörek Hamurunun Hazırlanması:
Hamur Malzemeleri:
-1/2 çay bardağı sulu yoğurt
-1 çay bardağı süt
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
-1/4 paket yaş maya
-4 su bardağı kadar un
Unu
hamur yoğurma kabına alarak ortasını açın
Yoğurt
süt
yağ
tuz
şeker ve mayayı
unun ortasına koyarak yavaş yavaş yoğurun
Gerekirse
ılık su ilave edebilirsiniz
Hazırladığınız hamur oldukça yumuşak bir
hamur olmalı
10 dakika kadar dinlendirip tekrar yoğurun
Eğer elinize
bulaşıyorsa
elinizi unlayıp yoğurabilirsiniz
Üzerini örterek
mayalanması için ılık bir yerde 1-2 saat bekletin
Çöreğin Yapımı:
1
Mayalanmış olan çörek hamurunu yoğurun
2
Yumruk büyüklüğünde 10 bezeye ayırın
Bezelerin üzerini nemli bezle örtün
3
Herbir bezeyi incecik açın
Yumuşak hamur kolaylıkla açılır
Unlayarak açabilirsiniz
4
Açtığınız bezenin tamamına haşhaşlı içi yayın
İsterseniz ince çekilmiş ceviz serpiştirebilirsiniz
5
Hamuru rulo şeklinde kıvırın
iki ayrı yöne kıvırıp uzatarak
helozonik şekilde döndürün
Böylece hamur incelmiş oluyor
ikinci defa mayalamanız
gerekiyor
Fırına koyarak 50 C den az bir ısıda kabarana kadar
bekletin
10
Kabaran çörekleri 180 C de 30 dakika pişirin
Ayran veya komposto ile servis yapabilirsiniz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul