Konu
:
Sivri Biber Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Sivri Biber Turşusu
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sivri Biber Turşusu
MALZEMELER
1 kg sivri biber
1 demet maydanoz kökü
5 su bardağı su
5 su bardağı sirke
6 diş sarmısak
dövülmüş
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Sivri biberleri yıkayıp
saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin
Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun
büyükçe bir tencereye su
sirke sarmısak
tuz ve kırmızıbiber koyup
orta ateşe yerleştirin
Karışımı bir taşım kaynattıktan son tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılınmaya bırakın
Karışım ılınınca kavanozdaki biberlerin üzerine döküp
kavanozun ağzını sıkıca kapatın
Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamde de 15 gün beklettikten sonra
turşunuzu servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul