Konu
:
Karacaköy Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karacaköy Pilavı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karacaköy Pilavı Tarifi
Karacaköy Pilavı Tarifi
Karacaköy Pilavı Tarifi
Resimli Karacaköy Pilavı Tarifi
Malzemeler
Yarım demet dereotu
1 Su bardağı yerfıstığı
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
2 Su bardağı su
500 gr kuşbaşı dana eti
2 Su bardağı pirinç
Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
2 Adet orta boy soğan
1 Adet havuç
Pilavın tarifi
Ön hazırlık olarak pirinci 2 saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin
Bu arada dana etini iyice pişirin
Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanları pembeleştirin
İçine küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı kabukları soyulmuş yerfıstığını ilave edin
Eti ekleyip
1-2 kez karıştırın
Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp
suyunu süzün
Tencereye ilave edip
kavurun
Üzerine suyu
karabiberi ve tuzu ekleyip
pilav suyunu çekene dek pişirin
Pişen pilavın içine yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edin
Pilavı karıştırıp
ocaktan alarak demlenmeye bırakın
Servis yapacağınız zaman bir kasaye yada kalıba doldurup tabağa ters çevirerek aktarın
Kavrulmuş yerfıstığı ve dereotu ile süsleyip
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul