Konu
:
Kadayıf Pilavı (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıf Pilavı (4 Kişilik)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıf Pilavı (4 Kişilik)
MALZEMELER
200 gr kadayıf
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı izmir üzümü
100 gr margarin
1/2 tavuk göğsü
1 soğan rendesi
2
5 su bardağı pirinç
50 gr badem
Tuz
tarçın
1 çay kaşığı safran
2 tatlı kaşığı şeker
1 bardak tavuk suyu
1
5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Soğanı sıvıyağda kavurun
Pirinç
tuz
şeker
tavuk suyu ekleyerek pişirin
Tavuğu haşlayın
Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun
Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın
Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin
Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin
Sırayla bademi
kuş üzümünü
safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın
Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin
Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul