Yalnız Mesajı Göster

Kadayıf Pilavı (4 Kişilik)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıf Pilavı (4 Kişilik)





MALZEMELER
200 gr kadayıf
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı izmir üzümü
100 gr margarin
1/2 tavuk göğsü
1 soğan rendesi
25 su bardağı pirinç
50 gr badem
Tuz tarçın
1 çay kaşığı safran
2 tatlı kaşığı şeker
1 bardak tavuk suyu
15 yemek kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı sıvıyağ


HAZIRLANIŞI
Soğanı sıvıyağda kavurun Pirinç tuz şeker tavuk suyu ekleyerek pişirin Tavuğu haşlayın Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın
Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin Sırayla bademi kuş üzümünü safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın
Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla