Konu
:
Kuzu Böbreği Pilavlı (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Böbreği Pilavlı (4 Kişilik)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Böbreği Pilavlı (4 Kişilik)
MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (temizlenip
ikiye bölünmüş)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Büyük Soğan (ince doğranmış)
1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
350 gr Domates (kabukları soyulmuş)
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1/2 Çorba Kaşığı Şeker
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Çorba Kaşığı Ketçap
1 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
4 Su Bardağı Pişmiş
Sıcak Pilav
HAZIRLANIŞI
Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini
yeşil salata ile servis edebilirsiniz
Büyük
derin bir tavada
tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca soğan
dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika
soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz
Böbrekleri ekleyip
arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz
Domates
şarap
şeker
limon suyu
ketçap ve kırmızıbiber katıp
iyice karıştırınız
Ateşin altını kısıp
tavanın üstünü örterek
20 dakika daha pişiriniz
Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz
Tavayı ateşten alıp
yemeği servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul