Yalnız Mesajı Göster

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi





Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi

Kepekli Pirinç Pilavı nasıl yapılır
Kepekli Pirinç Pilavı yapılışı Resimli

Kepekli Pirinç Pilavı malzemeleri

2 su bardağı kepekli pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
Deniz tuzu veya kaya tuzu


Kepekli Pirinç Pilavı tarifi

Pirinci ayıklayıp cam bir çanağa koyun
Üzerine iki-üç parmak geçecek kadar ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve 1 saat bekletin
Kalın tabanlı geniş bir tencerede 6 su bardağı suyu yağ ile birlikte kaynatın
Pirinci süzün kaynar suya atın
Tuzuna bakın dilediğiniz kadar tuz serpin
Karıştırıp kapağını kapatın
Harlı ateşte bir taşım kaynatın
Hemen ateşi kısın suyunu çekinceye kadar pişirin
Pirinç suyunu çektiğinde tencereden hafif çıtır çıtır bir ses gelecek ve pirincin üzeri göz göz açılmış olacak
Kapağını hafif aralık bırakarak yarım saat dinlendirin
Tahta kaşıkla dıştan içe doğru bir kez dikkatlice karıştırın
Sıcak servis yapınAfiyet olsun





Alıntı Yaparak Cevapla