Konu
:
Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi
Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi
Kepekli Pirinç Pilavı nasıl yapılır
Kepekli Pirinç Pilavı yapılışı Resimli
Kepekli Pirinç Pilavı malzemeleri
2 su bardağı kepekli pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
Deniz tuzu veya kaya tuzu
Kepekli Pirinç Pilavı tarifi
Pirinci ayıklayıp cam bir çanağa koyun
Üzerine iki-üç parmak geçecek kadar ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve 1 saat bekletin
Kalın tabanlı geniş bir tencerede 6 su bardağı suyu yağ ile birlikte kaynatın
Pirinci süzün
kaynar suya atın
Tuzuna bakın
dilediğiniz kadar tuz serpin
Karıştırıp kapağını kapatın
Harlı ateşte bir taşım kaynatın
Hemen ateşi kısın
suyunu çekinceye kadar pişirin
Pirinç suyunu çektiğinde tencereden hafif
çıtır çıtır bir ses gelecek ve pirincin üzeri göz göz açılmış olacak
Kapağını hafif aralık bırakarak yarım saat dinlendirin
Tahta kaşıkla dıştan içe doğru bir kez dikkatlice karıştırın
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul