Konu
:
Çıtırlı Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çıtırlı Pilav Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çıtırlı Pilav Tarifi
Malzemeler
450 gr yasemin pirinç
675 ml su (1 su bardağı 240 ml)
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 ölçü tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Tereyağı orta boy pilav tenceresinde erilin
su ve tuz ilave edin
Yıkanmış pirinci kaynayan suya atın
kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirin
Piştikten sonra tencere ile kapak arasına kâğıt havlu koyup
kapağını kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakın
Şehriyeyi erimiş tereyağı ile kavurun
pilavın üzerine serperek servis edin
ekolay
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul