Yalnız Mesajı Göster

Çıtırlı Pilav Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıtırlı Pilav Tarifi






Malzemeler

450 gr yasemin pirinç
675 ml su (1 su bardağı 240 ml)
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 ölçü tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Tereyağı orta boy pilav tenceresinde erilin su ve tuz ilave edin Yıkanmış pirinci kaynayan suya atın kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirin Piştikten sonra tencere ile kapak arasına kâğıt havlu koyup kapağını kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakın Şehriyeyi erimiş tereyağı ile kavurun pilavın üzerine serperek servis edin

ekolay

Alıntı Yaparak Cevapla