Konu
:
Kabune Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabune Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabune Tarifi
Kabune Tarifi
Kabune nasıl yapılır
Kabune pilavı Tarifi
KABUNE MALZEMELERİ:
-2 su bardağı pir inç
-400 gr
koyun kuşbaşı et
-5 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 adet soğan
-1 çarliston biber
-Tuz
karabiber
KABUNE YAPILIŞI:
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır
Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır
2- 4 bardak su tencerede kaynatılır
Etler suya bırakılarak haşlanır
Tuz
karabiber atılır
3- Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır
4- Soğanlar küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır
5- Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur
Pirincin üzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir
6- Tuz
karabiber serpilir
Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir
Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir
Üzerine porselen bir tabak kapatılır
7- Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur
Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir
8- 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir
Soğan
pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır
Not: Kabune’yi koyun eti yerine
tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul