Yalnız Mesajı Göster

Kabune Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabune Tarifi





Kabune Tarifi

Kabune nasıl yapılır
Kabune pilavı Tarifi


KABUNE MALZEMELERİ:

-2 su bardağı pir inç
-400 gr koyun kuşbaşı et
-5 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 adet soğan
-1 çarliston biber
-Tuz karabiber



KABUNE YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır

2- 4 bardak su tencerede kaynatılır Etler suya bırakılarak haşlanır Tuz karabiber atılır

3- Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır

4- Soğanlar küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır

5- Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur Pirincin üzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir

6- Tuz karabiber serpilir Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir Üzerine porselen bir tabak kapatılır

7- Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir

8- 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir Soğan pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır

Not: Kabune’yi koyun eti yerine tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz

Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla