Konu
:
Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi
MALZEMELER
250 gr soya fasulyesi
4 taze soğan
doğranmış
1 kereviz sapı
ince dilimlenmiş
1 dolmalık kırmızı biber
ince doğranmış
100 gr karides
haşlanıp ayıklanmış
125 gr pavurya eti
süzülmüş
6 marul yaprağı
Taze soğan
süslemek için
Sos:
50 gr yoğurt
6 yemek kaşığı mayonez
1 limonun kabuğu
rendelenmiş
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı zencefil
isteğe bağlı
Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Soya fasulyesi
taze soğan
kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kasede karıştırın
Sosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaseye koyup
limon kabuğunu
suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırın
Tuz ve biberle tatlandırın
Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırın
Sonra karides ve pavurya etlerini ekleyip
şeffaf filmle kaplayın
15-30 dakika buzdolabında soğutun
Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyun
Taze soğanla süsleyip servis yapın
SERVİS ÖNERiLERi:
Çin mutfağından alınmış bu yemeği zengin bir menünün başlangıç yemeği olarak sunabilirsiniz
Ancak tercihen menüde yine sebzeli bir et yemeği ana yemek olarak yer almalıdır
EKONOMİ:
Karides ve pavurya yerine 200 gr konserve mısır veya 200 gr konserve ton balığını kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul