Yalnız Mesajı Göster

Pazı Yapraklarında Tekir Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazı Yapraklarında Tekir Tarifi





MALZEMELER
6 Pazı Yaprağı
3/4 Çay Bardağı Beyaz Şarap
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz Nane ve Toz Karabiber


HAZIRLANIŞI
Balıkların pullarını ve içini temizleyip yıkayın Tuz ve biberle ovup bekletin Pazı yapraklarının kalın kök kısımlarını ayıklayıp fırın tepsisine yan yana dizin
Pazı yapraklarının üzerine balıkları yerleştirin Balıkların üst kısımları açıkta kalmalıdır Şarabı üzerine döküp 210 derece ısıtılmış fırında 1 3-14 dakika pişirin
NOT: Dilerseniz balıkları ince şeritlere kesilmiş füme balıklarla sarabilirsiniz Bunun için füme somon veya füme alabalık dilimleri kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla