Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Patates Tavası(Böreği)Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Patates Tavası(Böreği)Tarifi







alzemeler :
2 kg taze patates
200 grpastırma
13-15 adet kurutulmuş domates
6 diş sarımsak
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket krema ( 200 ml)
200 gr kaşar peyniri
Fındık büyüklüğünde tereyağı
karabiber
tuz

Yapılışı :
Yumurtaları derin bir kaba kırıp iyice çırpalım Sütü tuz ve karabiberi ilave edelim Patatesleri iyice yıkayalım Kabuklarını soymadan ince ince dilimleyelim Dilimlediğimiz patatesleri sütlü karışımın içine alıp harmanlayalım Kuru domatesleri suda 2-3 dakika kadar haşlayıp süzelim Herbir dilimi 2-3 parçaya ayıralım Fırın kabını tereyağıyla yağlayalım Patatesleri bir kat dizelim Üzerine pastırma dilimleri ve kuru domatesleri yerleştirelimSarımsakların kabuklarını soyup herbir dişi ikiye keselim
Pateslerin aralarına sarımsaklardan yerleştirelim Rendelenmiş kaşar peyniri ve krema dökelim Bir kat daha patates dizelim Aynı işlemi tekrarlayalım Üzerine son kat patatesleri dizdikten sonra patatesleri batırdığımız sütlü karşımın kalanını patateslerin üzerine dökelim Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve krema ile kaplayarak karabiber serpip alüminyum folyo ile üzerini örtelim 200 derece fırına koyup 20 dakika sonra patateslerin pişip pişmediğini kontrol ederek üzerinin kızarması için folyoyu çıkaralım 5-6 dakika daha üzeri açık şekilde pişirerek kızarınca fırından çıkarıp servis yapalım









Alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla