Konu
:
Pastırmalı Patates Tavası(Böreği)Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Patates Tavası(Böreği)Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Patates Tavası(Böreği)Tarifi
alzemeler :
2 kg taze patates
200 gr
pastırma
13-15 adet kurutulmuş domates
6 diş sarımsak
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket krema ( 200 ml
)
200 gr
kaşar peyniri
Fındık büyüklüğünde tereyağı
karabiber
tuz
Yapılışı :
Yumurtaları derin bir kaba kırıp iyice çırpalım
Sütü
tuz ve karabiberi ilave edelim
Patatesleri iyice yıkayalım
Kabuklarını soymadan ince ince dilimleyelim
Dilimlediğimiz patatesleri sütlü karışımın içine alıp harmanlayalım
Kuru domatesleri suda 2-3 dakika kadar haşlayıp süzelim
Herbir dilimi 2-3 parçaya ayıralım
Fırın kabını tereyağıyla yağlayalım
Patatesleri bir kat dizelim
Üzerine pastırma dilimleri ve kuru domatesleri yerleştirelim
Sarımsakların kabuklarını soyup herbir dişi ikiye keselim
Pateslerin aralarına sarımsaklardan yerleştirelim
Rendelenmiş kaşar peyniri ve krema dökelim
Bir kat daha patates dizelim
Aynı işlemi tekrarlayalım
Üzerine son kat patatesleri dizdikten sonra
patatesleri batırdığımız sütlü karşımın kalanını patateslerin üzerine dökelim
Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve krema ile kaplayarak
karabiber serpip alüminyum folyo ile üzerini örtelim
200 derece fırına koyup
20 dakika sonra patateslerin pişip pişmediğini kontrol ederek üzerinin kızarması için folyoyu çıkaralım
5-6 dakika daha üzeri açık şekilde pişirerek
kızarınca fırından çıkarıp servis yapalım
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul