Yalnız Mesajı Göster

Söneberi Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Söneberi Tarifi





MALZEMELER
1 kg kemer patlıcan
2 adet orta boy soğan
300-350 gram yağsız kıyma
1 çay bardağı sıvıyağ
4-5 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı salça
Tuz karabiber


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından boyuna bir kesik yapalım Patlıcanları tuzlu suda 1-2 saat bekletelim yıkayıp kurulayalım
Soğanları küçük doğrayalım ve kıymayla birlikte sıvı yağda kavuralım 2-3 dakika sonunda küçük doğranmış sivri biberleri küp doğranmış domatesleri ekleyelim 2-3 dakika daha kavuralım Daha sonra üzerine haşlanmış nohutu tuz ve karabiberi ekleyelim 1-2 dakika daha pişirip ateşten alalını
Patlıcanları fırın tepsisine dizelini 2-3 çorba kasığı sıvıyağı patlıcanların üzerine fırça ile bolca sürelim Patlıcanlar fırında hafifçe yumuşayıp üzerleri hafifçe pembelesene dek fırında tutalım
Fırından çıkardıktan sonra karınlarına hazır olan malzemeyi dolduralım Salçayı 1 su bardağı su ile incelterek tepsiye aktaralım Arzuya göre patlıcanların üzerine 1-2 dilini domates dilimi yerleştirerek yeniden fırına sürüp yemeğimizi pişirelim Sıcak servis yapalım
Not: Patlıcanların sap ve ucunda biraz siyahlık kalacak şekilde sadece ortalarını soyabilirsiniz Görünümü farklı olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla