Konu
:
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma yapılış
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma nasıl yapılır
Nohutlu İç Malzeme :
1 su bardağı nohut
bir gece önceden suda bekletilmiş
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
küçük küçük doğranmış
2 diş sarımsak
dövülmüş
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soğuk su
Tuz
karabiber
Közlemek İçin :
1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)
Tuz
Zeytinyağı
3 kırmızı biber
Sos İçin :
1 diş sarımsak
dövülmüş
2 yemek kaşığı nar ekşisi
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
karabiber
hazırlanışı
Nohutlu İçin Hazırlanması :
Nohutun suyunu süzün
Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın
Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar (1 saat) pişirin
Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün
Bir tavayı ısıtın
zeytinyağını ve soğanı ekleyin
Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun
Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun
Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın
Tahini
limon suyunu ve suyu ekleyin
Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın
Közlemenin Hazırlanması :
Patlıcanları alacalı soyun
Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin
1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün
Biberleri dörder bölün
çekirdeklerini çıkarın
Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün
Patlıcanları ve biberleri 180 C fırına koyup 20-30 dakika közleyin
Közlenen patlıcanları soğumaya bırakın
Biberleri bir kaba koyun
Kabın üzerine streç geçirin
Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor)
Nar Ekşili Sosun Hazırlanması :
Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın
Tuz ve karabiber ekleyin
Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın
Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın
Üzerlerine nar ekşili sostan dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul