Yalnız Mesajı Göster

Kabak Lazanyası Tararifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Lazanyası Tararifi(Resimli Anlatım)








Malzemeler:

1 kilo kabak
2 haşlanmış patates
arakatlar için: 200 gr kıyma
2 soğan
2 kaşık salça
maydanoz tuz karabiber pulbiber
yarım bardak su
bir iki kaşık sıvıyağ
başamel sos için: 3 bardak süt
2 kaşık un
1 tatlı kaşığı tereyağ
yarım bardak kaşar rendesi
tuz karabibermuskat
üzeri için: kaşar rendesi ve kırmızı tozbiber

Yapılışı:

Önce kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyın Tencerede kaynar suda iyice yumuşatmadan haşlayın yoksa dağılıyor

Ara katlara konacak malzemeyi yani kıymayısoğanı kavurun salçayı ekleyin En son maydanoz ve baharatlarını ilave edin Yarım bardak da su ekleyip pişirin
Başemel sosu da ben unu kavurmadan yaptım Sütün içine direkt olarak unu atıp karıştırarak pişirdim En son bir tatlı kaşığı tereyağ ve kaşarı ekledim Lezzet aynı böylece hemen hemen yağsız yapmış oluyorsunuz
Borcamı yağlayın Önce bir sıra kabak dizinÜzerine bir patatesi rendeleyip yayın
Patatesin üzerine de kıymalı harcı ve biraz başamel sos gezdirin
Sonra yine kabak ve patatesi yayın Başamel sosun tamamını üzerine yayın Fırına verin biraz pişirdikten sonra çıkarın ve üzerine kaşar peyniri toz kırmızı biber serpip kaşar kızarana kadar fırınlayın

Dilimleyip servis yapın











Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla