Konu
:
Kabak Lazanyası Tararifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Lazanyası Tararifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Lazanyası Tararifi(Resimli Anlatım)
Malzemeler:
1 kilo kabak
2 haşlanmış patates
arakatlar için:
200 gr kıyma
2 soğan
2 kaşık salça
maydanoz
tuz
karabiber
pulbiber
yarım bardak su
bir iki kaşık sıvıyağ
başamel sos için:
3 bardak süt
2 kaşık un
1 tatlı kaşığı tereyağ
yarım bardak kaşar rendesi
tuz
karabiber
muskat
üzeri için:
kaşar rendesi ve kırmızı tozbiber
Yapılışı:
Önce kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyın
Tencerede kaynar suda iyice yumuşatmadan haşlayın yoksa dağılıyor
Ara katlara konacak malzemeyi yani kıymayı
soğanı kavurun
salçayı ekleyin
En son maydanoz ve baharatlarını ilave edin
Yarım bardak da su ekleyip pişirin
Başemel sosu da ben unu kavurmadan yaptım
Sütün içine direkt olarak unu atıp karıştırarak pişirdim
En son bir tatlı kaşığı tereyağ ve kaşarı ekledim
Lezzet aynı böylece hemen hemen yağsız yapmış oluyorsunuz
Borcamı yağlayın
Önce bir sıra kabak dizin
Üzerine bir patatesi rendeleyip yayın
Patatesin üzerine de kıymalı harcı ve biraz başamel sos gezdirin
Sonra yine kabak ve patatesi yayın
Başamel sosun tamamını üzerine yayın
Fırına verin
biraz pişirdikten sonra çıkarın ve üzerine kaşar peyniri
toz kırmızı biber serpip
kaşar kızarana kadar fırınlayın
Dilimleyip servis yapın
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul