Konu
:
Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
Acılı Karnabahar Makarnası tarifi
Resimli Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
Acılı Karnabaharlı Makarna yapılışı
Malzemeler:
* 225 gr kalem (penne) makarna
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 kuru soğan
yemeklik doğranmış
* 3 sarımsak
kıyılmış
* 3/4 tatlı kaşığı pul biber (ya da arzuya göre daha fazla)
* 1 karnabahar
yaklaşık 340 gr
2
5 cm’lik parçalar halinde doğranmış
* Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım)
* 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* Tuz ve elde çekilmiş karabiber
Hazırlanması:
* Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın
Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin
Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün
* Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın
Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin
* Zeytinyağını
soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun
* Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha (5 dakika) pişirin
* Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin
Karnabaharlar yumuşayana kadar (5 veya 7 dakika) pişirin
Su az gelirse kalanı da ekleyin
* Tencereye makarnaları ekleyin
Peyniri
maydanozu ve limon suyunu ilave edin
Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul