Yalnız Mesajı Göster

Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi





Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi

Acılı Karnabahar Makarnası tarifi
Resimli Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
Acılı Karnabaharlı Makarna yapılışı



Malzemeler:
* 225 gr kalem (penne) makarna
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 kuru soğan yemeklik doğranmış
* 3 sarımsak kıyılmış
* 3/4 tatlı kaşığı pul biber (ya da arzuya göre daha fazla)
* 1 karnabahar yaklaşık 340 gr 25 cm’lik parçalar halinde doğranmış
* Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım)
* 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* Tuz ve elde çekilmiş karabiber

Hazırlanması:
* Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün
* Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin
* Zeytinyağını soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun
* Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha (5 dakika) pişirin
* Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin Karnabaharlar yumuşayana kadar (5 veya 7 dakika) pişirin Su az gelirse kalanı da ekleyin
* Tencereye makarnaları ekleyin Peyniri maydanozu ve limon suyunu ilave edin Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla