Konu
:
Piliçli Püreli Beykoz Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Piliçli Püreli Beykoz Kebabı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliçli Püreli Beykoz Kebabı
Malzemeler;
1 kg
piliç bonfile (kuşbaşı doğranmış)
5 adet patlıcan (bostan patlıcanda olabilir)
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı arnavut baharatı
1 yemek kaşığı köri
3/1 bardak sıvı yağ
Üzeri İçin;
200 gr
kaşar peyniri
Patates Püresi İçin;
4 adet patates
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Sosu İçin;
2 bardak su
1 yemek kaşığı salça
Az sıvıyağ
Patlıcanları kızartmak için ayrıca sıvıyağ
Patlıcanlar sıvıyağda çevrilerek kızartılır
Başka bir kapta soğan ve tavuk eti kavrulur
daha sonra diğer malzemeler ve baharatlar eklenir
Patatesler başka bir tencerede haşlanır
Kabukları soyulur ve püre haline getirilir
Daha sonra tereyağı ve süt ile birlikte püremiz ocakta pişirilir
İki bardak su yag ve salça ile sos hazırlanır
Patlıcanlar bi fırın tepsisine alınır ortası yarılır ve içerisine tavuklu karışımdan konulur
Üzerine patates püresi ve en üst kısmınada kaşar peyniri serpilir
Tepsiye hazırlanan sos ilave edilir
200 derece fırına verilir
Üzeri kızana dek pişirilir
Sıcak olarak servis edilir
Afiyet Olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul