Konu
:
Sebzeli Krep Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Krep Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Krep Tarifi
Krep için :
1
5 bardak süt
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
alabildiği kadar un
Beşamel sos için :
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber
bir fiske tuz
Pırasalı
ıspanaklı iç için :
3 adet yeşil taraflarından pırasa
1/2 kilo ıspanak yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz karabiber
rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
Krep hamuru için süt
yumurta ve yağı çırpın
Unu yavaş yavaş ekleyin
Boza kıvamında olacak
İçi için pırasaları ince ince doğrayın zeytinyağında kavurun
Üstüne doğranmış ıspanak yapraklarını da atın
Tuzunu karabiberini de katıp suyunu çekene kadar pişiriin
Beşamel sos için bir tencereye tüm malzemeyi koyup muhallebi kıvamında gelene kadar pişirin
Yuvarlak borcam tepsiye önce bir adet krep
üstüne iç malzemesi
onun üstüne beşamel sos
onun üstüne de kaşar rendesi koyun
Krepler bitene kadar bu şekilde devam edin En son kalan krebin üstüne beşamel sosu bir güzel boca edip
kaşarı koyup fırına veriyoruz
170 derecede üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul