Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Kabak Karnıyarık

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Kabak Karnıyarık





1kg kabak
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
Pulbiber
Tuz
Sos İçin:
Tereyağ
Pulbiber
Yapılışı:
Tavayı ocağa koyup yağı yemeklik doğradığımız kurusoğanları kıymayı ilave edip soteliyoruz
Domatesin kabuklarını soyup kuş başı doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz
Pulbiberi tuzu dereotunu maydanozunu katıp hepsini karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz
Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz
Tencereye su koyup kaynatıyoruz Tuz atıyoruz
Kabakları tuzlu suda haşlıyoruz
Borcama dizip içlerini kıymalı harçtan koyuyoruz
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz
Diğer tarafta tavaya tereyağını eritip pulbiberi ilave edip sos hazırlıyoruz
Hazırladığımız sosu yoğurdun üzerine gezdirip servis yapıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla