Yalnız Mesajı Göster

Fırında Pırasa Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Pırasa Tarifi(Resimli Anlatım)









Malzemeler:
1 kg pırasa

100 gr krema
4 diş sarımsak
10 adet mantar
Tuz

Karabiber


Başemel sos için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
4 dilim ekmektereyağtuz

Üzeri için:
4 dilim ekmektereyağ


Hazırlanışı:

Pırasalar yıkanır ve ince ince doğranır
Tencereye bir miktar sıvıyağ konulur ve içine ince kıyım sarımsaklar atılır ve kavrulur
İçine doğranmış mantar atılır ve kavrulurDaha sonra içine pırasa ilave edilir
Tuzkarabiber atılırBir miktar kavrulduktan sonra pişiceği kadar sıcak su ilave edilir
Suyunu çekene kadar pişirelim
Pırasa piştikten sonra içine krema ilave edilir ve karıştırılır


Beşamel sosu yapmak için ayrı bir tencereye tereyağ konulur ve içine un ilave edilir
Beraber un kokusu çıkana kadar kavrulur ve tuz atılır
Süt ilave ettikten sonra hiç bırakmadan çırparak koyulaşana kadar pişiriyoruz
Dilimlenmiş ekmekleri küçük karelere kesiyoruzTavada tereyağını eritiyoruz ve ekmekleri içine atıyoruzEkmekler kızarana kadar kavuruyoruzBir kenara alıp bekletiyoruz
Fırın kabına hazır olan pırasayı döküp yerleştiriyoruz
Üzerine hazır olan beşamel sosu döküyoruz
En son kızarmış olan ekmekleri tekrar elimizle parçalayarak kırıntı şeklinde serpiyoruz
180 dereceli fırında 30 dakika pişiriyoruz







Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla