Konu
:
Fırında Pırasa Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Pırasa Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Pırasa Tarifi(Resimli Anlatım)
Malzemeler:
1 kg pırasa
100 gr krema
4 diş sarımsak
10 adet mantar
Tuz
Karabiber
Başemel sos için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
4 dilim ekmek
tereyağ
tuz
Üzeri için:
4 dilim ekmek
tereyağ
Hazırlanışı:
Pırasalar yıkanır ve ince ince doğranır
Tencereye bir miktar sıvıyağ konulur ve içine ince kıyım sarımsaklar atılır ve kavrulur
İçine doğranmış mantar atılır ve kavrulur
Daha sonra içine pırasa ilave edilir
Tuz
karabiber atılır
Bir miktar kavrulduktan sonra pişiceği kadar sıcak su ilave edilir
Suyunu çekene kadar pişirelim
Pırasa piştikten sonra içine krema ilave edilir ve karıştırılır
Beşamel sosu yapmak için
ayrı bir tencereye tereyağ konulur ve içine un ilave edilir
Beraber un kokusu çıkana kadar kavrulur ve tuz atılır
Süt ilave ettikten sonra hiç bırakmadan çırparak koyulaşana kadar pişiriyoruz
Dilimlenmiş ekmekleri küçük karelere kesiyoruz
Tavada tereyağını eritiyoruz ve ekmekleri içine atıyoruz
Ekmekler kızarana kadar kavuruyoruz
Bir kenara alıp bekletiyoruz
Fırın kabına hazır olan pırasayı döküp yerleştiriyoruz
Üzerine hazır olan beşamel sosu döküyoruz
En son kızarmış olan ekmekleri tekrar elimizle parçalayarak kırıntı şeklinde serpiyoruz
180 dereceli fırında 30 dakika pişiriyoruz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul