Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Kiş Lorraine Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kiş Lorraine Tarifi





Sebzeli Kiş Lorraine Tarifi

Sebzeli Kiş Lorraine Resimli
Sebzeli Kiş Lorraine Tarifi
Sebzeli Kiş nasıl yapılır
Sebzeli Kiş Tarifi Resimli



Sebzeli Kiş Lorraine

Malzemeler Hamuru için

500 gr un elenmiş
250 gr tereyağı yumuşamış
3 adet yumurta
5 gr yaş maya
üzeri için kaşar rendesi
tuz


Beşamel sosu
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
200 ml krema
az muskat rendesi
tuz


Üzeri için
1 adet soğan küp doğranmış
3 diş sarmısak kıyılmış
1 adet sarı dolmalık biber jülyen kesilmiş
1 adet kırmızı dolmalık biber jülyen kesilmiş
2 adet kabak içleri temizlenmiş jülyen kesilmiş
2 adet havuç jülyen kesilmiş
150 gr brokoli dilimlenmiş
4 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber tuz

Hamuru için:
Unun ortasına yumurta tereyağı yaş maya tuz ekleyin iyice yoğurun Kulak memesi kıvamına gelince 10 dakika kadar dinlendirin

Üzeri için:
Bir tencereye zeytinyağı soğan sarmısak havuç brokoli biberleri ve kabağı sırayla ekleyip soteleyin Karabiber tuzla tatlandırın ve sebzeler diriliğini kaybedince ocaktan alın Fırını 200 derece ısıtın

Beşamel sos için:

Tereyağında unu kavurun un hafif sararınca azar azar sütü ekleyin Sürekli karıştırarak kremayı ilave edip muhallebi kıvamına gelmeden daha yumuşak bir kıvamda muskatla tatlandırın Ocaktan alın Dinlendirdiğiniz hamuru merdaneyle açın dikdörtgen bir payreks veya büyük bir yuvarlak fırın kabına hamuru yerleştirin Fazla hamuru kesin çatalla delikler açın Alüminyum folyoyla kapladıktan sonra kabarmaması için üzerine nohut ya da kuru fasulyeyle ağırlık yapın Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin

Hamuru fırından alıp üzerindeki kurubakliyatları çıkarın 10 dakika daha hafif kızarıncaya kadar fırınlayıp hemen alın Pişmiş hamurun üzerine sotelenen sebzeleri koyun Beşamel sosu da üzerine dökün yayın ve kaşar rendesi serpiştirip 200 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirin

Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla