Yalnız Mesajı Göster

Etli Enginar Dolması Tarifi(Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Enginar Dolması Tarifi(Resimli)







Malzemeler:
- 1-2 tane küçük enginar

İÇ İÇİN:
- 100-150gr kıyma
- 1 soğan
- 3-4 çorba kaşığı pirinç
- yarım çorba kaşığı domates salçası
- yarım çorba kaşığı biber salçası (arzuya göre)
- maydanoz dereotu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- tuz karabiber ve pulbiber
1- Soğanı rendeleyin maydanoz ve dereotunu ince doğrayın Bütün iç malzemesini karıştırın Eğer iç çok sert veya yağsızsa 1-2 çorba kaşığı yağ veya su ekleyebilirsiniz
2- Enginarın sapını kesin eger alt yaprakları çok sertse koparabilirsiniz İçini iyice yıkayın Yaprakların dışından başlayarak aralarına kıymalı içi doldurun Tencerenin içine oturtun Yarısına kadar su ile doldurun 35-40 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla