Yalnız Mesajı Göster

Et Terbiyesi Yapilisi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Terbiyesi Yapilisi





MALZEMELER:

TERBİYE I :
1 çorba kaşığı Salça
1 çorba kaşığı Yoğurt
1/2 kahve fincanı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Kimyon
Kekik ( Arzuya bağlı )

TERBİYE II
1 adet Yumurta sarısı
2 yemekkaşığı Soya sos
1 kahve fincanı Kırmızı Şarap
1 yemekkaşığı Nişasta


HAZIRLANIŞI:
· Terbiye malzemeleri iyice karıştırılır sonra et bu karışıma ilave edilir İyice karıştırılarak etin bu sosa bulanması sağlanır
Etin acı veya değişik lezzet’te olması için pişirmeden evvel terbiye edilmiş etlere pul bibersarımsak ( döğülmüş ) karıştırılır ve ondan sonra pişirilirTuz etler ızgaraya veya ocağa konduğunda üzerine serpilir( Soya soslu terbiyede tuz konulmaz )
· Yukarıda anlatılan terbiye şekilleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar TAVUK eti içinde geçerlidir
· Etleri terbiye yaparken damak zevkinize göre istediğiniz malzemeleri ilave edebilir veya çıkartabilirsiniz


EXTRA:
Iızgarada yağsız tavada veya pleytte pişmiş etlerin lezzetli olmasını istiyorsak muhakkak terbiye etmeliyizEtlerimizi hangi şekilde terbiye edersek edelim en az 24 Saat Buzdolabında ( +4 veya +5 Derece ) dinlendirmeli ve ondan sonra pişirmeliyiz

Bu tarifte verilen ölçüler 1 Kg Et için verilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla