Yalnız Mesajı Göster

Badem Tatlısı (6 Kişilik) Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Badem Tatlısı (6 Kişilik) Tarifi





Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?-Badem Tatlısı Tarifi-Badem Tatlısı Yapılışı

MALZEMELER
6 yumurta
2 çorba kaşığı toz seker
100 gr margarin
2 çorba kaşığı un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmiş badem
1 kilo şekerden yapılmış şurup
Şurubun malzemesi
1 kg toz şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu


HAZIRLANIŞI
Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın
Ateşten alarak çekilmiş badem un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin Karışıma katarak kevgirle karıştırın
Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın Üzerine soğuk şurup dökün Servis edin
Şurubun hazırlanışı: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın Köpüğünü alın limon suyunu katın Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla