Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Burma Tatlısı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Burma Tatlısı






Fıstıklı burma tatlısı malzemeleri

10 baklava yufkası

15 su bardağı toz Antep fıstığı

160 gr tereyağı

Şerbeti için

45 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Üzeri için

Toz Antep fıstığı

Fıstıklı burma hazırlanışı

Şerbeti için su şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın

Baklava yufkalarını ortadan ikiye kesin Yarısının üzerine fırçayla tereyağı sürüp diğer yarısını üzerlerine serin Her bir parçanın üzerine bolca toz fıstık serpiştirin

Oklava ile rulo şeklinde sarıp iki ucundan ortaya doğru iterek büzün ve oklavadan dikkatlice çıkartın

Fırın tepsisine tereyağı sürüp burmaları tepsiye dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin

Tatlıyı fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine gezdirin 30-40 dakika dinlendirdikten sonra üzerine toz fıstık serpiştirerek servis yapın

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla