Konu
:
Elmalı Şekerpare Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Şekerpare Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Şekerpare Tarifi
Malzemeler:
Hamur için
2 yumurta
150 gr margarin 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
2 çorba kaşığı yoğurt (çok doldurmayın kaşığı)
5 su bardağı un (ben çok az daha ekledim
elime yapışmasını önlemek için belki size gerekmeyebilir
bakarsınız
)
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Üzeri için hindistan cevizi
İç malzemesi
5 elma
Yarım su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbet için
2 su bardağı şeker (sırf şeker koyduk buna da
)
1
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı
Şimdi… Önce şerbeti hazırlayın ki
sonra soğuması için bilmem kaç saat beklemeyin
Çünkü tatlı pişince sıcakken üzerine soğumuş olarak dökeceğiz bunu
Suyu
şekeri ve limon suyunu kaynatın
5 dakika kadar kaynatmaya devam edin ve soğumaya bırakın
Sonra içini hazırlıyoruz (ben en son hazırladım bunu ve soğumadan kullandım
hamuru kapatana kadar canım çıktı
Demek ki neymiş
sıcak iç malzemesi hamuru saçmasapan bir hale getirip
içinin dışına çıkmasına sebep oluyormuş
) Siz dikkat edin bari de
yaparken sinir krizi geçirmeyin
Neyse işte elmaları rendeleyin
şekerle karıştırıp derin bir tavada suyunu çekene kadar pişirin
sonra tarçın ekleyip karıştırın
soğusun
Soğusun ama
Hamuru yapmak kolaydı
yumuşamış margarin ve tereyağını küçük parçalara ayırın
yumurta
yoğurt ve şekeri ekleyerek mikserle çırpın
Pürüzsüz olsun diyor tarifte ama
pürüzsüz filan olmuyor
Hafif pürüzlü olsun yeter
Sonra vanilya
kabartma tozu ve un ekleyerek yoğurmaya başlayın
Hamur gayet yumuşak ve kolay şekillenen bir hamur olacak
Elinize yapışmayı kestiğinde hazırdır
15 dk kadar bekletin
Şimdi beni çıldırtan kısmına geldik olayın
Korkmayın size bişey olmaz
çünkü siz iç malzemesini soğuttunuz
Soğuttunuz değil mi? Hamurdan avuç içi kadar (ya da daha küçük
hangi boyutta isterseniz) parçalar koparın
sonra bunları avucunuzda top yapın
Bu topun tam ortasına parmağınızı bastırın
çukur yapın
Çukurun içine elmalı içten koyun
(Benim saçmaladığım diğer bir nokta da
her zamanki gibi abartarak içini fazla koymam oldu
kapanmadı yine hamur
Siz bir tatlı kaşığı kadar koyun
kapanır
) Sonra işte kapatın bunu
Elinizde yuvarlayın
yağladığınız tepsiye dizin
Benimkiler yamuk yumuk oldu
elmalar hamurdan fışkırmış vaziyetteydi
sinir oldum
(önceden ısınmış fırında 190 derecede pişecek çok fazla kızarmasın
) Piştikten sonra bir de baktım
bir güzellik gelmiş bunlara
Bütün sinirim geçti tabi o anda
“Olmuş!” diye bağırmışım sonradan duyduğuma göre
Sonra bu tazeler sıcakken
üzerlerine kepçeyle şerbet dökün
Çıtır çıtır ses çıkıyor
çok güzel
Biraz bekleyin
şerbeti yeteri kadar çektikten sonra ters çevirin
Yine bekleyin
Yine ters çevirin
servis tabağına alın
Üstüne tepside kalan şerbeti gezdirin
tatlıların üstüne bol miktarda hindistan cevizi serperek
servis yapın
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul