Konu
:
Sarığı Burma Tatlısı Tarifi - Sarığı Burma Tatlısı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Sarığı Burma Tatlısı Tarifi - Sarığı Burma Tatlısı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarığı Burma Tatlısı Tarifi - Sarığı Burma Tatlısı Yapılışı
Sarığı Burma Tatlısı Tarifi - Sarığı Burma Tatlısı Yapılışı - Sarığı Burma Tatlısı Nasıl Yapılır?
MALZEMELER:
* yarım kg un
* 3 yumurta
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı süt
* 1 tutam tuz
* Üzeri için 250 gr tereyağı ya da margarin
* İçine ince çekilmiş ceviz ya da antepfıstığı
* Açmak için nişasta (mısır ya da buğday)
Şerbeti İçin:
* 4 su bardağı şeker
* 45 su bardağı su
* Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
1
Hamur için gerekli un hariç tüm malzemeyi karıştırın
Unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin
2
Hamurun üzerini örterek 10-15 dk dinlendirin
3
28 bezeye ayırın ve bezelerin üzerini kurumamaları için örtün
Bir bezeyi alın ve bol nişasta serptiğiniz zeminde açabildiğiniz kadar ince açın
Ne kadar ince olursa o kadar iyi olur
4
Üzerine ceviz ya da fıstığı 2 yemek kaşığı kadar serpiştirin
5
En uç kısma olabildiği kadar ince bir oklavayı koyun ve fazla sıkmadan yufkayı oklavaya rulo şekilde sarın
6
İki taraftan da rulo yaptığınız yufkayı elinizle ortaya doğru büzdürün ve sıyırarak oklavadan çekip çıkarın
7
30×40 cm boyutlarında bir tepsiye ikili sıra halinde yufkaları dizin
8
Diğer tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra 250 gr tereyağını ertin ve eşit biçimde yufkaların üzerinde gezdirin
9
180 dereceli fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin
10
Fırından almaya 15 dk kala şerbeti hazırlayın
11
Bunun için şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın
Kaynadıktan sonra altını kısarak 10 dk daha kaynatın
12
Limon suyu ekleyerek ocaktan alın
13
Tatlı ve şerbet ilk sıcaklığını alınca şerbeti tatlıya dökün ve sıcak fırına tekrar koyun
14
Tatlı şerbetini çekince servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul