Yalnız Mesajı Göster

Sarığı Burma Tatlısı Tarifi - Sarığı Burma Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarığı Burma Tatlısı Tarifi - Sarığı Burma Tatlısı Yapılışı





Sarığı Burma Tatlısı Tarifi - Sarığı Burma Tatlısı Yapılışı - Sarığı Burma Tatlısı Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

* yarım kg un
* 3 yumurta
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı süt
* 1 tutam tuz

* Üzeri için 250 gr tereyağı ya da margarin
* İçine ince çekilmiş ceviz ya da antepfıstığı
* Açmak için nişasta (mısır ya da buğday)

Şerbeti İçin:

* 4 su bardağı şeker
* 45 su bardağı su
* Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

1 Hamur için gerekli un hariç tüm malzemeyi karıştırın Unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin
2 Hamurun üzerini örterek 10-15 dk dinlendirin
3 28 bezeye ayırın ve bezelerin üzerini kurumamaları için örtün
Bir bezeyi alın ve bol nişasta serptiğiniz zeminde açabildiğiniz kadar ince açın Ne kadar ince olursa o kadar iyi olur
4 Üzerine ceviz ya da fıstığı 2 yemek kaşığı kadar serpiştirin
5 En uç kısma olabildiği kadar ince bir oklavayı koyun ve fazla sıkmadan yufkayı oklavaya rulo şekilde sarın
6 İki taraftan da rulo yaptığınız yufkayı elinizle ortaya doğru büzdürün ve sıyırarak oklavadan çekip çıkarın
7 30×40 cm boyutlarında bir tepsiye ikili sıra halinde yufkaları dizin
8 Diğer tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra 250 gr tereyağını ertin ve eşit biçimde yufkaların üzerinde gezdirin
9 180 dereceli fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin
10 Fırından almaya 15 dk kala şerbeti hazırlayın
11 Bunun için şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatınKaynadıktan sonra altını kısarak 10 dk daha kaynatın
12 Limon suyu ekleyerek ocaktan alın
13 Tatlı ve şerbet ilk sıcaklığını alınca şerbeti tatlıya dökün ve sıcak fırına tekrar koyun
14 Tatlı şerbetini çekince servis edebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla