Konu
:
Bülbül Konağı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bülbül Konağı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bülbül Konağı Tarifi
125 gr
tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
bir fiske tuz
bir paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için
3 su bardağı su
3
5 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Bülbül konağının yapılışı
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun
Hamuru merdaneyle yarım cm
kalınlığında açın
Bir çay bardağı yardımıyla keserek daireler elde edin
Bu dairelerin yarısının orta kısmını bir sürpriz yumurta kabı kardımıyla keserek simit şekli verin
Bir yuvarlak hamur bir simit şeklinde hamuru üstüste dizip içi boş yuvalar elde edin
Yalnız iki şeklinin arasına yumurta sürüp birbirine yapıştırın
isterseniz üzerlerine de yumurta sarısı sürebilirsiniz
175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin
Sıcak şerbete ılık tatlılardan atıp kevgirle hafifçe şerbete bastırın
1 dakika bekletip çıkarın
Diğer tatlılarıda bu şekilde yapın
Bir tepsiye dizin
Kalan şerbeti tatlıların üzerine gezdirin
Herbir tatlının içine yarım ceviz koyup üzerine evde hazırladığınız bir kremadan dökün
Ben yumurta akından yaptığım kolay krem şanti koydum
kremayı servis edeceğiniz zaman üzerine koymanız daha iyi olur
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul