Yalnız Mesajı Göster

Bülbül Konağı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bülbül Konağı Tarifi





  • 125 grtereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • bir fiske tuz
  • bir paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 35 su bardağı şeker
  • yarım limon suyu
Bülbül konağının yapılışı
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun
  • Hamuru merdaneyle yarım cmkalınlığında açın
  • Bir çay bardağı yardımıyla keserek daireler elde edin
  • Bu dairelerin yarısının orta kısmını bir sürpriz yumurta kabı kardımıyla keserek simit şekli verin
  • Bir yuvarlak hamur bir simit şeklinde hamuru üstüste dizip içi boş yuvalar elde edinYalnız iki şeklinin arasına yumurta sürüp birbirine yapıştırın
  • isterseniz üzerlerine de yumurta sarısı sürebilirsiniz
  • 175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin
  • Sıcak şerbete ılık tatlılardan atıp kevgirle hafifçe şerbete bastırın
  • 1 dakika bekletip çıkarınDiğer tatlılarıda bu şekilde yapınBir tepsiye dizinKalan şerbeti tatlıların üzerine gezdirin
  • Herbir tatlının içine yarım ceviz koyup üzerine evde hazırladığınız bir kremadan dökünBen yumurta akından yaptığım kolay krem şanti koydum
  • kremayı servis edeceğiniz zaman üzerine koymanız daha iyi olur
Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla