Yalnız Mesajı Göster

Pişmaniyeli Tatlı Tarifi-Pişmaniyeli Tatlı Yapılışı (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pişmaniyeli Tatlı Tarifi-Pişmaniyeli Tatlı Yapılışı (Resimli)





Pişmaniyeli Tatlı Tarifi-Pişmaniyeli Tatlı Yapılışı


Tabanı için
2 paket ülker rondo
2 paket eti burçak
Yarım paket margarin

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 paket krema sertleştirici
1 limon ( suyu sıkılacak kabuğu rendelenecek)

Üzeri için
Pişmaniye ve herhangi bir reçel

Bisküvileri rondada çekip yarım margarinle karıştırıp borcamın altına elinizle bastırıp taban yapınKrem şantiyi sütle hazırlayın ve krema sertleştiriciyi ekleyinYumurta ve şeker bembeyaz olana kadar çırpın limon suyunu ve kabuğunun rendesini ekleyinKrem şantiyle karıştırınBu karışımı büsküvilerin üzerine dökünÜzerini streç filmle kaplayınBuzluğa kaldırınServisten 10 dk önce buzluktan çıkarıp üzerini pişmaniye ve reçelle süsleyerek servis yapınAfiyet olsun
Not:Ölçüler en büyük kenarları tırtıklı dikdörtgen borcama göredir


Alıntı Yaparak Cevapla