Konu
:
Cevizli Gazoz Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Gazoz Tatlısı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Gazoz Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
3 yumurta
1
5 su bardağı sade gazoz
1 tane yaş maya (42 gr)
Aldığı kadar un
Yarım paket margarin + Sıvı yağ ( hamuru yağlamak için)
3 su bardağı dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti;
3 su bardağı şeker
2
5 su bardağı su
1 paket vanilya
2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
1
Derin bir kaba gazozu boşaltıp
mayayı ekleyin
Eriyene kadar karıştırın
2
Oda sıcaklığındaki yumurtaları ekleyin
karıştırmaya devam edin
3
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edecek şekilde unu ilave etmeye başlayın
Elinize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun
4
Mayalanmadan önce hamuru dörde bölün
Her bir parçayı büyükce açın
5
Açılan parçayı sıvı yağ+eritilmiş margarin karışımı ile yağlayın
İçine tarçınlı ceviz kırıklarını yayın
Benim cevizlerim biraz iri parçalanmıştı
Daha ince parçalarsanız
şeklinin daha güzel olacağını düşünüyorum
6
Resimdeki gibi rulo yapın
1 cm eninde kesin ve tepsiye dizin
Dip dibe dizmeyin ki mayalandığında birbirlerine yapışmasınlar
Diğer 3 parça için de aynı işlemi yapın
7
Tepsinin içinde mayalanmaya bırakın
180 derece fırında kızarana kadar pişirin
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın
8
Diğer tarafta şerbeti hazırlayın
3 su bardağı şekeri 2
5 su bardağı suda kaynatın
1 paket vanilya ve 2-3 damla limon suyunu ekleyip kapatın
Fırından çıkan tatlılar iyice soğuduktan sonra sıcak şerbet ile ıslatın
Ağzını bir tapsi yardımıyla kapatıp 2-3 sat bekletin
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul