Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Gazoz Tatlısı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Gazoz Tatlısı Tarifi







Malzemeler:
3 yumurta
15 su bardağı sade gazoz
1 tane yaş maya (42 gr)
Aldığı kadar un
Yarım paket margarin + Sıvı yağ ( hamuru yağlamak için)
3 su bardağı dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti;
3 su bardağı şeker
25 su bardağı su
1 paket vanilya
2-3 damla limon suyu

Yapılışı:
1 Derin bir kaba gazozu boşaltıp mayayı ekleyin Eriyene kadar karıştırın

2 Oda sıcaklığındaki yumurtaları ekleyin karıştırmaya devam edin

3 Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edecek şekilde unu ilave etmeye başlayın Elinize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun


4 Mayalanmadan önce hamuru dörde bölün Her bir parçayı büyükce açın

5 Açılan parçayı sıvı yağ+eritilmiş margarin karışımı ile yağlayın İçine tarçınlı ceviz kırıklarını yayın Benim cevizlerim biraz iri parçalanmıştı Daha ince parçalarsanız şeklinin daha güzel olacağını düşünüyorum

6 Resimdeki gibi rulo yapın 1 cm eninde kesin ve tepsiye dizin Dip dibe dizmeyin ki mayalandığında birbirlerine yapışmasınlar Diğer 3 parça için de aynı işlemi yapın

7 Tepsinin içinde mayalanmaya bırakın 180 derece fırında kızarana kadar pişirinFırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın

8 Diğer tarafta şerbeti hazırlayın 3 su bardağı şekeri 25 su bardağı suda kaynatın 1 paket vanilya ve 2-3 damla limon suyunu ekleyip kapatın Fırından çıkan tatlılar iyice soğuduktan sonra sıcak şerbet ile ıslatın Ağzını bir tapsi yardımıyla kapatıp 2-3 sat bekletin Afiyet olsun






Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla