Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlısı Tarifi - Bayram Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlısı Tarifi - Bayram Tatlısı Yapılışı





Bayram Tatlısı Tarifi - Bayram Tatlısı Yapılışı - Bayram Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamuru için:

1 paket margarin

2 adet yumurta

Yarım su bardağı irmik

Yarım su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yeteri kadar un

Şerbeti için:

4 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Yarım limonun suyu

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Yarım kâse bütün fındık içi

Hazırlanışı:

Şerbetini hazırlamak için tencereye su şeker ve limonu alıp karıştırın

Bir taşım kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan indirip soğumaya bırakın

Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın

Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın

Yağlanmış fırın tepsisine aralık bıkarak dizin

Her bir tatlının üzerine bir fındık yerleştirin ve yumurta sarısı sürün

Önceden ısıtılmış fırında 175 derece yaklaşık 25 dakika pişirin

Fırından çıkardığınız tatlı ılındıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün

Şerbeti içine çekmesi için tepsinin üzerini kapatın

Soğuduktan sonra servis yapın

Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla