Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Ekmektatlısı Tarifi - Muzlu Ekmektatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Ekmektatlısı Tarifi - Muzlu Ekmektatlısı Yapılışı





Muzlu EkmekTatlısı Tarifi - Muzlu EkmekTatlısı Yapılışı - Muzlu EkmekTatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

125 gram margarin
2 bardak un
1 bardak toz şeker
8 yemek kaşığı süt
4 adet muz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
sıvıyağ

Yapılışı

Un margarin kabartma tozu ve tuzu mikser kabına koyun Yavaş yavaş sıvı yağ karbonat ve şeker ilave edip karıştırarak kek hamuru yapın

Muzları ayrı bir kapta çatalla ezip süt ilave edin Bu karışımı da hamura ekleyin 10 dakika düşük devirde mikserde çırpın

Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün Üstüne çatal batırarak birkaç yerinden delin 160 derecelik fırında 15 saat pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla