Konu
:
Muzlu Ekmektatlısı Tarifi - Muzlu Ekmektatlısı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Ekmektatlısı Tarifi - Muzlu Ekmektatlısı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Ekmektatlısı Tarifi - Muzlu Ekmektatlısı Yapılışı
Muzlu EkmekTatlısı Tarifi - Muzlu EkmekTatlısı Yapılışı - Muzlu EkmekTatlısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
125 gram margarin
2 bardak un
1 bardak toz şeker
8 yemek kaşığı süt
4 adet muz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
sıvıyağ
Yapılışı
Un
margarin
kabartma tozu ve tuzu mikser kabına koyun
Yavaş yavaş sıvı yağ
karbonat ve şeker ilave edip karıştırarak kek hamuru yapın
Muzları ayrı bir kapta çatalla ezip süt ilave edin
Bu karışımı da hamura ekleyin
10 dakika düşük devirde mikserde çırpın
Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün
Üstüne çatal batırarak birkaç yerinden delin
160 derecelik fırında 1
5 saat pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul