Yalnız Mesajı Göster

Biskrem Tatlı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biskrem Tatlı Tarifi







MALZEMELER:
1 yumurta
1 paket margarin
35 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 tatkı kaşığı kakao
ŞERBET:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 limonun suyu(kaynayınca)
Önce şerbetimizi hazırlıyoruz
Tüm malzemeleri derince kaba alıphamur elimizi bırakıncaya kadar iyice yoğuruyoruzHamurdan beze büyüklüğünde bir parça koparıp kakaoyla karıştırıp bir köşeye alalımKalan hamuru 4 parçaya bölüpbir parçasını alıp tezgahın üzerinde uzunca bir rulo yapıyoruzortasına kakaolu hamurdan küçük bir hamur koparıp rulo yapıyoruz ve bu ruloyu beyaz hamur rulosunun ortasına koyup bastırıyoruz ve kakaolu hamur içte kalacak şeklde yuvarlıyoruzÇatal yardımıyla yuvarlak hamurun başından sonuna kadar arkasıyla bastırarak sürüklüyoruzKüçük lokmalar şeklinde ruloyu bıçak yardımıyla kesiyoruzHamur bitinceye kadar bu işleme devamYağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 190 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruzPişen hamurun üzerine ılık şerbeti döküpçekene kadar bekliyoruzAfiyet olsun







Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla