Yalnız Mesajı Göster

Gelin Hanım Tatlısı Tarifi - Gelin Hanım Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Hanım Tatlısı Tarifi - Gelin Hanım Tatlısı Yapılışı





Gelin Hanım Tatlısı Tarifi - Gelin Hanım Tatlısı Yapılışı - Gelin Hanım Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

500 gr kayısı
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı haşlanmış pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı ceviz
1 Su bardağı üzüm
1 Çay kaşığı tarçın
6 Adet karanfil
1 Adet havuç rendesi
1 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı hindistancevizi




Hazırlanışı

* Kayısıları akşamdan suya koyun
* Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp 5 dakika haşlayın
* Suyunu süzün ve soğutun
* Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker ince rendelenmiş havuç ceviz robottan geçirilmiş üzüm tarçın koyun ve karıştırın
* Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun
* Kayısıları cam bir tepsiye dizin
* Üzerine şekeri serpin karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun
* Üzerini folyo ile kapatıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirin
* Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp tabağa dizin
* Soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla