Konu
:
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi
fakat kireç bayatsa patlamaz fakat yine de çözünür
[*]Kabakları iri dilimler halinde doğrayın
(Dilimleri ince doğrarsanız daha sert olur
Kalın doğrarsanız
içi yumuşak dışı sert olur
) Kireç kaymağını yani kirecin üzerine koyduğunuz durulmuş suyu ayrı bir kaba bulandırmadan alın ve kabakları içine atın
Kabakların suya tam batması için üzerine bir ağırlık koyun
[*]Ben kireç suyunda tam 16 saat beklettim
12 saatten daha az olmasın
Yoksa kabaklar istediğimiz sertlikte olmaz
[*]Bu süre sonunda kabakları kireç suyundan alın
4-5 su yıkayın ve bu kez normal çeşme suyuna koyun
1 saat kadar da bu suda bekletin
( Bu işlemi kirecinden iyice arınsın diye yapıyoruz)[*]Bekleme esnasında bir tencereye su ve şekeri alıp 5-6 dakika kadar kaynatın
İçine 1 yemek kaşığı pekmez katıp karıştırın ve ılımaya bırakın
[*]Kabakları duru sudan çıkarıp tekrar yıkayın ve ılık şerbetin içine atın
[*]Kaynamaya başlayınca altını kısın
ara sıra kevgirle kabakları şerbete hafif bastırın ve yavaşça karıştırın ki her yeri eşit olarak şerbeti alsın
[*]Yaklaşık 2-2
5 saat boyunca bu şekilde pişecek
Bu süre sonunda kabaklar şeffaf bir hal alacak
Sonra ocağın altını açın ve şerbetin kıvam almasını sağlayın
Normal reçel kıvamına gelmesine yakın limon tuzunu atın ve 1-2 dakika daha kaynatın
[*]Sıcakken cam bir kavanoza alın ve soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin
[/list]not
Kireç kabakları sertleştirmek için kullanılır ve dağılmasını engeller
Kayısı
erik
incir ve daha bir çok meyvenin tatlısı kireçte bekletilerek yapılabilir
Bu tatlıda şeker miktarı diğer reçellere göre fazla kullanılıyor
Eğer kabaklar şekere tam olarak batmıyorsa istediğimiz sertliği elde edemeyiz
Tatlıdan artan şerbeti
başka bir sefer reçel yaptığınızda kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul