Konu
:
Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı
Taş kadayıf Tarifi - Taş kadayıf Yapılışı - Taş kadayıf Nasıl Yapılır?
Malzemeler
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
dörtte bir limon suyu
Bulamak için 1 yumurta kızartmak için sıvıyağ
içine dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Bütün hamur malzemeleri karıştıralım ve krep hamurundan birazcık katı bir hamur elde edelim
Ilık bir yerde mayalanana kadar bekletelim
Hamurun mayalanması için beklereken şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakalım
Teflon bir tavaya (tava ısındıktan sonra) mayalanan hamurdan birer yemek kaşığı alıp düzelterek yayalım
Kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alalım
Bu hamur ölçüsünden 50 tane kadayıf oluyor
Kadayıfları(hamurları) biraz daha büyük yapabilirsiniz isteğinize göre
Pişen kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup ağzına bastırarak yarım ay şekli vererek kapatalım
Bir yumurtayı iyice çırpıpkadayıfın sadece kapattığımız tarafını(ağız kısmı) yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartalım
Kızaran kadayıfları önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine atalım
İki dakika kadar bekletip çıkaralım
Taş kadayıf
larımız servise hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul