Konu
:
Lokma Tatlısı Resimli
Yalnız Mesajı Göster
Lokma Tatlısı Resimli
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lokma Tatlısı Resimli
Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?-
Lokma Tatlısı Tarifi-
Lokma Tatlısı Yapılışı
Malzemeler
*250gr un(1 bardak)
*Bir fiske tuz
*5
5gr kuru maya (hazır pakette instant mayada olur)
*1 adet yumurta
*yarım bardak su
*yarım bardak kızartmak için sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN
*2
5 Bardak toz şeker
*2
5 bardak su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
*Şekerin 1 tatlı kaşığını ayırıp
kalan şekeri ve suyu tencereye koyup 5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin
Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın soğumaya bırakın
*Diğer yanda unu geniş bir kaba eledikten sonra tuz ekleyip ortasını açın
*Oluşan havuza mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım bardak bardak su (ılık olacak)ile ezin
*biraz un serpip
ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin
*unun tekrar ortasını açıp
yumurtayı kıtın
Göz kararı veya yarım bardak daha su ekleyip çok yumuşak bir hamur hazırlayın
*Avuç içi ile döve döve ele yapışmaz hale gelene dek yaklaşık 7-8 dakika yoğurun
*Isıyıyı koruyarak 40-45 dakika mayalandırın
*Hamurdan sol avuca sığacak kadar alıp
baş ve işaret parmaklarını hafifçe aralık bırakarak büküp yumruğu sıkın isterseniz ortasını delebilirsiniz parmağınızla
*Kızgın sıvı yağa atın ve pembeleşen lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarığ
soğuk şerbete koyun
*Şerbette çok bekletmeyin hamurlaşır yoksa
*** hamuru elinize yapışmadan kızgın yağa akrtarmak için sıvı yağa batırılmış bir tatlı kaşığı ile elinizden çıkan hamuru koparabilirsiniz
***
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul