Konu
:
Bayram Tatlıları Seç Beğen Yap
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Tatlıları Seç Beğen Yap
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Tatlıları Seç Beğen Yap
GÜL TATLISI
MALZEMELER:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı irmik
un
HAZIRLANIŞI:
margarin eritilip diğer malzemelerle hamur yoğurulur
bezelere ayırılır
merdane ile açılıp bardakla kesilir
5 tane yuvarlak hamuru biraz aralıkla üst üste koyulur
rulo şeklinde sarılır
ortadan ikiye kesip üzerine badem veya fındık koyulur
şerbeti için 3 bardak su 3 bardak şeker limon suyu kaynatılır şerbet sıcakken pişen tatlının üzerine dökülür
ŞEKERPARE
MALZEMELER:
2 yumurta
250 gr
Erimiş margarin
1 paket kabartma tozu
3
5 – 4 su bardağı un
Şerbet için;
3
5 su bardağı şeker
3
5 su bardağı su
¼ limon
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı badem
HAZIRLANIŞI:
Şerbet için su ve şekeri bir tencerede ateşe koyun
Kaynadığı zaman limon suyunu ilave edip
soğumaya bırakın
Yumurtaları çırpın
Erimiş ve soğumuş margarini un ve kabartma tozuyla yoğurun
Ceviz büyüklüğünde toplar yapın
Üzerine yumurta sarısını sürüp
badem koyun
200 derecede pişirin
Sıcakken soğuk şerbeti dökün
Afiyet olsun
KALBURA BASTI
MALZEMELER
1 su br
sıvı yağ
2 yemek kş
yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN
3 su br
şeker
3 su br
su
YAPILIŞI
Öncelikle suyu ve şekeri karıştırın
kaynamaya başladıktan sonra 10 dk
tutun ve ocaktan alın
Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle şekillendirin
üzerine rendenin sırtını sürterek şekil verin
190 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin
Fırından çıkar çıkmaz şerbeti üzerine dökün
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak
AFİYET OLSUN
EV BAKLAVASI
Malzemeler:
Hamuru için:
1/2 paket margarin
2 yumurta
1/2 su brd yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 fiske tuz
aldığı kadar un
Pişirmeden öncesi için:
1 pk margarin
mısır nişastası
ceviz
Şerbeti için:
3 su brd toz şeker
2
5 su brd su
1 adet limon tuzu
Yapılışı:
[*]Hamur malzemeleri karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır[*]Hamur yarım saat dinlendirilir[*]Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler yapılır[*]Herbiri mısır nişastasıyla(un yardımıyla değil) tatlı tabağı büyüklüğünde açılır[*]Açılan bezelerin aralarına nişasta serpilir ve 6'şar tane üst üste konulur[*]6'sı aynı anda açılır[*]Aralarına ceviz serpilerek tepsiye dizilir[*]Baklava şeklinde veya kare şeklinde dilimlere ayrılır[*]Üzerine 1 pk eritilmiş margarin gezdirilir[*]180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir[*]Şerbeti için toz şeker ve su karıştırılır
kıvamlı bir şerbet yapılır[*]Şerbet olmasına yakın 1 parça limon tuzu atılır
böylelikle şekerlenmesi önlenir[*]Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir
NOT: Şerbetiniz soğuk
tatlınız sıcak olmalı
Böylelikle daha güzel emer
DİLBER DUDAĞI
Malzemeler:
1 kg baklavalık un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı nişasta
İçi İçin:
2 su bardağı dövülmüş fındık
Süslemek İçin:
toz antepfıstığı
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Unu derin bir kaba alıp
ortasını havuz şeklinde açın
Yumurta
sıvıyağ ve sütü ilave edin
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru ıslak bir beze sarıp
buzdolabında 1 saat dinlendirin
Hamurdan mandalina büyüklüğünde 20 adet parça ayırın
Her bir parçayı aralarına nişasta serperek oklava yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın
Açtığınız yufkaların 10 adetini üst üste koyup
aralarına nişasta serperek çok ince bir yufka olacak şekilde tekrar açın
Daha sonra bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar çıkarın
Yuvarlakların orta kısımlarına dövülmüş fındığı paylaştırın
iki ucunu birleştirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine tereyağını gezdirip 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin
Hafif ılınmış tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul