Yalnız Mesajı Göster

Ballı Güllaç (Kastamonu) Tarifi - Ballı Güllaç (Kastamonu) Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Güllaç (Kastamonu) Tarifi - Ballı Güllaç (Kastamonu) Yapılışı





Ballı Güllaç (Kastamonu) Tarifi - Ballı Güllaç (Kastamonu) Yapılışı - Ballı Güllaç (Kastamonu) Nasıl Yapılır?

Malzemeler:


5güllaç yaprağı

3 çorba kaşığı süzme bal

3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz

3 su bardağı sıcak süt

2 yumurta

Kızartma için sıvıyağ



Şerbet için:



3 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Limon suyu



Hazırlanışı:


1 Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın 1-2 damla limon suyu ekleyin Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın

2 Cevizle balı bir kapta karıştırın 1 güllâç yaprağını dörde bölün Sütü bir tepsiye alın Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün

3 Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın Ilık olarak servis yapın




Alıntı Yaparak Cevapla